Fondberg & Wincent
hero_pattern.png

om oss

Vilka är vi?

 

Om oss

Fondberg & Wincent är ledande inom digital stresshantering för företag och organisationer.
Vi erbjuder utbildningar och konsulttjänster för att ni ska kunna dra nytta av de positiva effekterna av digitalisering och minska de negativa påföljderna. 

  • Vår målsättning är att skapa hållbara beteendemönster inom den digitala arbetsmiljön för alla våra partners.

  • Vår vision är att få företagens anställda att må och prestera bättre hos alla våra aktörer i en digital tid.

  • Vi jobbar inom den post-digitala utvecklingen av verksamheter där det finns överflöd av information och där fokusskapande åtgärder är nyckeln till all framgång.

Vår historia

När Patrik Wincent 2012 förstod skärmmissbruk som ett enormt stort framtida beteendeproblem, bestämde han sig för att starta Dataspelsakuten och ett år senare även Internetakuten och var därmed det första företaget att erbjuda lösningar inom detta område för individer.  2017 startade FONDBERG & WINCENT sin resa då Ove Fondberg och Patrik Wincent tillsammans bestämde sig för att forma en ny företagsgruppering specialiserad på att hjälpa företag och individer att hantera dagens moderna teknikutveckling som ofta resulterar i digital stress. 

2017 blev även året då Silicon Valley själva kom ut och började tala om de negativa aspekterna av sociala medier, appar och smartphones. Facebook grundaren Sean Parker sa att de visste att de skapade något beroendeframkallande som utnyttjade "en sårbarhet i mänsklig psykologi". Tristan Harris, f.d. produktfilosof på Google, gjorde ett Ted Talk som fick världen att vakna upp för baksidan av teknikens annars så viktiga framsteg. 

Under tiden började fler och fler företag höra av sig till Patrik Wincents Internetakuten och be om att han skulle komma och föreläsa om de negativa aspekterna med ett överdrivet internet och smartphone användande. Detta blev starten till en ny inriktning som kräver ett helt nyformat företag med fokus på en av de största problemen på arbetsplaster över hela världen, nämligen Digital stress. Lösningen blev ett tätt samarbete mellan Fondberg & Wincent och deras kunder i form av ett serviceavtal. Ett serviceavtal som innefattar förstärkningar av positiva beteenden och ett minskande av de negativa för ett långsiktigt hållbart förhållningssätt till digitala medier. Där företag återigen kan bli riktigt effektiva med hjälp av de digitala hjälpmedlen.  Kontakta oss så berättar vi mer.
 

 

Hör av dig till oss!

På vilket sätt upplever ni digital stress? Har ni ett behov att arbeta mer systematiskt och proaktivt med den digitala arbetsmiljön? Hur många är ni på ert företag? Hur skulle er arbetsplats se ut utan digital stress? Hur kan vi hjälpa er på bästa sätt?

Boka ett möte ▸
(08) 23-30 07 | info@fondbergwincent.se
Linnegatan 7A, 114 47,  Stockholm, Sverige

 
 

Team

 
 
Patrik Wincent - Fondberg & Wincent

Patrik Wincent
- Fondberg & Wincent

VD & Grundare

Patrik Wincent

Pressbilder
Duobilder

VD och grundare av Internetakuten, Dataspelsakuten och Shoppingakuten. Debattör och opinionsbildare, författare. Han har skrivit  flera böcker inom skärmmissbruk och shoppingmissbruk och är auktoriserad terapeut. Mångårig erfarenhet kring arbeten med missbruks- och beroendeproblematik. Som expert inom området förekommer Patrik ofta i media som t ex TV3, TV4 morgonsoffan, SVT, Aftonbladet, Expressen, DN, P3, P4, TV4 Nyheter, Rapport mm. Patrik är en populär föreläsare inom ämnen som rör olika sorts digitala missbruk så som av dataspel, mobilmissbruk, internet och sociala medier och shopping. Medverkat i Tedx Talk vid två tillfällen och programledare för Lyxfällan.

 
 

 
Ove Fondberg - Fondberg & Wincent

Ove Fondberg
- Fondberg & Wincent

Partner, Styrelseledamot, Ordförande

Ove Fondberg

Pressbilder
Duobilder

Innovatör, visionär och entreprenör.


 

 
 
 

 
 
 
Patrik Forsberg - Fondberg & Wincent

Patrik Forsberg
- Fondberg & Wincent

Processledare, projektledare, Affärsutvecklare, Föreläsare, Web & Digital strateg

Patrik Forsberg

Pressbilder

Sedan utbildningen på Kaospiloterna i projektledning, processledning och affärsutveckling har Patrik hunnit med många olika projekt. Han var med och startade upp Sveriges första bitcoin-exchange. Arbetat med Patrik Wincent i många år som föreläsare och coach inom skärmmissbruk.

 

 
 
 

 
 
 
Gabriella Ringvall - Fondberg & Wincent

Konsult

Gabriella Ringvall

Gabriella - förändringsledare, konsult och föreläsare Gabriella är förändringsledare, kommunikationsstrateg och hjärnivrare i det egna företaget &thebrain AB och samarbetar med oss på Fondberg och Wincent. Hon arbetar med förändringsprocesser och är specifikt inriktad på hjärnans biologiska behov och förmågor, fokus och koncentration samt beteenden och organisationskultur Hon hjälper företag och arbetsplatser med att få till moderna och optimala arbetssätt med grund i hjärnforskning och ledarskap. Gabriella kommer närmast från Säkerhetspolisen där hon jobbade som kommunikationsstrateg och förändringsledare.

 
 
 
Camilla Häger Blomqvist - Fondberg & Wincent

Camilla Häger Blomqvist
- Fondberg & Wincent

Konsult

Camilla Häger Blomqvist

Camilla har under de senaste 15 åren varvat konsultverksamhet med linjepositioner, i roller både som säljare, försäljning/marknadschef och VD. Hon har lett och drivit ett antal större change management projekt och bolag hon verkat i är bla HSB, Avantgroup, General Motors, Clavister AB (IT Säkerhet) och Holmgrens bil. Senaste linjechefspositionen är som försäljningschef på Strömma trafik och sjöfart.

 
 
 
Mats Hellman - Fondberg & Wincent

Mats Hellman - Fondberg & Wincent

Sales Developer

Mats Hellman

Mats har bred och gedigen chefs- och ledarerfarenhet som produkt- och affärsområdeschef företrädelsevis från globala företag med inriktning på telekommunikation och IT. Mats har besuttit ett flertal positioner av General Manager-karaktär med fullt lönsamhetsansvar och har utfört ett flertal sådana uppdrag både nationellt och internationellt.

Mats har som affärs- och verksamhetskonsult utfört ett flertal uppdrag för mindre företag. Exempel är Aptilo Networks AB, ett globalt IT/Telecom-bolag med en ledande position inom Wi-Fi Service Management samt ChromoGenics AB, ett ledande företag inom dynamiska glas med kontrollerbart värme och ljusinsläpp med väsentligt förbättrat inomhusklimat samt förhöjd energieffektivitet som följd.

Mats har en god kunskap om och förståelse för hur strategi och den operativa verksamheten interagerar och han har framgångsrikt visat hur affärsverksamheten kan utvecklas i olika företag.

 

 
Anna Söderström Fondberg & Wincent.png

Föreläsare & Terapeut

Anna Söderström

Anna har lång erfarenhet av att arbeta med ungdomsproblematik och grupprocesser. Som diplomerad relationsterapeut är Anna en viktig del i arbetet med att stödja familjer och grupper i målsättningen att få till en förändring. Gestaltterapin är hennes grund att arbeta utifrån. Hon har även erfarenhet av att arbeta med olika former av beroendeproblematik, diagnoser och ångesttillstånd hos både barn och vuxna. Hon är också utbildad inom Motivational Interviewing (MI).
Anna har arbetat på moderbolagen Dataspelsakuten och Internetakuten sedan starten.

 
 
 

 
 
Tuula Wallsten - Fondberg & Wincent

Tuula Wallsten
- Fondberg & Wincent

Konsult

Tuula Wallsten

Tuula är chefläkare och Psykiatriker inom landstinget Västmanland och Chefsläkare. Hon arbetar med patientsäkerhetsfrågor.
Överläkare på den rättspsykiatriska kliniken i Sala.